10 Dec 2010

Quit the shopping, girl

Terwijl ik dit schrijf, weet ik al dat ik me hier niet aan ga houden. Waaraan? Een maand niet shoppen. Waarom? Ik ben aan het sparen voor een nieuwe laptop, en niet zomaar een laptop. Nee, mevrouw wil meteen een macbook. Pro, wel te verstaan, om precies te zijn, een macbook pro 13 inch. Sinds mijn oude, vertrouwde computer is gecrasht, ongeveer 2 maanden geleden, zit ik steeds op mijn vader minilaptop, waar ik om eerlijk te zijn helemaal gek van wordt. Hij is traag, typt niet lekker, hij valt af en toe gewoon uit, en dan net als je iets belangrijks aan het doen bent natuurlijk, en hij heeft geen goed geluid. Bovendien mist hij al mijn foto's en muziek. Ontzettend frustrerend dus.
En daarom wordt het tijd voor een nieuwe, eigen computer. Waarom dan een macbook? Simpel, het design is prachtig, het systeem is logischer, en de mogelijkheden voor het bewerken van foto's/video's zijn veel groter.
Moeilijk wordt het wel, om €1000,- bij elkaar te sparen, maar ik heb het er zeker voor over. Omdat ik het wel heel graag wil, roep ik december bij deze uit tot mijn anti-shop maand. Ik mag helemaal niks kopen, behalve kerstcadeautjes dan. It's gonna be hard, ik heb mezelf nog nooit een shoplimiet opgezegd, maar ik vind dat ik toch minstens een maand zonder shoppen moet kunnen. Dus naast het feit dat ik het geld ook echt nodig heb, is het ook een uitdaging. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte. Nog 21 dagen...

2 comments:

  1. heel veel succes ermee! (:

    Macbook pro is zeker heelfijn, ik heb zelf 15inch (:

    ReplyDelete